söndag 28 augusti 2011

glömde med det som har känts allra tuffat ang den ekonomiska situation vi haft, är att min 11 åring märkt att vi haft det knapert och oroar sig. han ar frågat vad jag har för pengar på kontot och vad allt kostar. trots att jag försäkrar honom om att det inte är hans bekymmer.
idag frågar han om jag fått lön när han kom hem från sin pappa. för han oroar sig...

lördag 27 augusti 2011

lönen

Man säger att pengar inte gör en lycklig, men så jag vet och har fått erfara hur olycklig och tyngt livet blir när man saknar pengar och en ekonomi. Hur otillräcklig man känner sig och helt enkelt en jäkligt dålig förälder.
Det pratas om fattiga barn i Sverige. Jag vet inte om jag var där, men nära inpå. När man känner gråten i bröstet när det inte finns pengar till det barnen behöver. Jag vill att barnen ska ha nya frächa kläder som alla andra. Inte ett fåtal byxor som är slitna eller halvförsmå. När man får ont i magen för att beta till den där blomman till fröken och sommaren. Vykortet lillen skulle skicka till skolan, från någonstans han varit i sommar. Även om det säga att hemkommunen går lika bra så gör det ont i mig.. varför fokusera på det över huvudtaget.

Igår fick jag in min första lön. första månaden på mycket länge så oroar jag mig inte hur pengar ska räcka och hur man ska ha råd. Jag blev så lättad där tidigt torsdags morgonen så en tår rann från min kind. Inte att jag var ledsen eller lycklig , men för att det var en enoorm börda o sten som lyftes från mina axlar.

Så igår tog jag mig en shopping runda och köpte en hög kläder till mina gossar. De ska få slippa utslina skit kläder nu... äntligen vänder det

fredag 26 augusti 2011

snipp snapp slut..så var sagan slut

lördag 20 augusti 2011

nu ska jag och mina busar snart ta tåget mot götborg för att spendera ett dygn där. Ska bli mysigt att träffa Liza. :)
egentligen hade jag behövt en rejäl sovmorgon och ta tag i mitt hem som håller på att förfalla. Men det får vi göra på söndag helt enkelt ;)


gör om gör rätt :P ;)

tisdag 16 augusti 2011

07.05

God morgon :D
arbetsvecka nr 2 på infart nu , lite trött men det kommer nog ge sej när jag kommer till jobbet. Sommaren har försvunnit i en rasande fart , hann aldrig riktigt med . Men nu står hösten inför dörren. Och jag välkomnar nya rutiner och vardagen .

I helgen går tankarna att ta med sig gossarna o hälsa på liza i gbg. saknar henne massa massor

söndag 14 augusti 2011

slö


Söndag så sitter man här och skrotar .. lite lätt slö och en gnutta bakis kanske. Igår drog jag på lite festoutfit, tog en låda vin och promenerade bort till cim. Det blev många skratt och musik och skvaller . Vi hamnade på campingen till slut och en snäll bobban kom o hämta upp oss så vi slapp gå hela biten.

snart kommer busarna hem och jag tänker vila till sista min, sen är det tvätt disk o annat skit som gäller :P

lördag 13 augusti 2011

jag känner att det fattas en del i mitt och nu äntligen sitter den biten på plats . Jag kände mig levande på mitt nya jobb och jag kände hur mycket jag saknat att arbeta. För det är ett faktum att jag gillar mitt yrke och detta nya arbete ger mig nya utmaningar och precis vad jag behöver just nu.
Det innebär inte bara att jag får tänka på annat och lägga energi på någon utan även en regelbunden lön varje månad. Det innebär även rutiner och det mår vår familj bra av.
Detta jobbet kom i greves tid.. nu ljusnar det för oss alla tre :)

söndag 7 augusti 2011



Ibland undrar jag om man verkligen ska välja efter hjärtat. Oftast leder det bara fel och gör att man sedan inte kan släppa taget bara för det gör ont. Tyvärr blir jag sådan när jag blir förälskad att jag lägger mycket energi och kraft på den personen... jag blir aldrig lite kär antingen är jag inte det alls eller upp över öronen. Och det är härligt.. med desto högre upp i molnen man är desto hårdare slår man i backen när allt går åt pipan.
Jag vill ha en man som finns där för mig, som brys sig om mig, som älskar mig för den jag är. som bryr sig om mina små, som delar mina framtidstro... trygg , behandlar mig med respekt.
ska jag inte gå efter det istället för massa känslor hit och dit som ändå bara innebär trassel?
känner för att bara lägga ner allt vad känslor heter och låsa in dem i ett mörkt kallt rum...
Behöver jag en man då? egentligen inte. men känner mig ensam.... väldigt ensam..


tisdag 2 augusti 2011

solat

Har precis kommit hem från sandbäcken... hade tänkt spendera hela dagen i solen och arbeta på brännan. Men stora svarta moln rörde sig in och det var inte bara jag som packade ihop och drog hem.. Vi får hålla tummarna på mer sol imorgon, men då provar vi nog att ta bussen till skogshyddan. omväxling förnöjer... XD

Förresten någon jag har lärt mig om mig själv det sista... jag är tydligen svartsjukare än vad jag trodde eller blir det på saker som jag inte visste att det bekom mig, medans andra saker rycker jag axlarna åt, saker som jag brdde mig om tidigare.. märkligt