torsdag 28 februari 2013

notering till mig själv

ställ inte upp för människor du får bara skit ifrån sedan
det blir ingen mer gång

trötter är vi allihopa

idag hade vi problem att komma ur sängen alla tre. Det märks att det är torsdag och slutet på veckan. Längtar att slippa ställa klockan. Vet dock inte vad vi ska hitta på i helgen ännu. Men har lite ideer. Badhuset... gå till skogen (barnens ide. de vill lära sig vägen dit)... sedan lite måste göra.. städa gaderoben o fortsätta rensningen...möblera om erics rum?
och en massafilm mys o lördagsgodis... för pojkarna. (Jag ska inte äta något med socker i ännu.)

Published with Blogger-droid v2.0.8

onsdag 27 februari 2013

ps
Jag kommer sakna halvt ihjäl mig när du är långt långt där borta  :* 

älskade ungar

De har varit grymt duktiga idag, hjälpt till med handlingen  Vi fixade maten tillsammans och sedan städa de köket o satte på diskmaskinen o grejade. Det värmer gott i mammahjärtat. Mycket beröm brukar de få när de är duktiga , är sams eller bara har ett beteende jag tycker om.
För rätt så ofta så får man vara en tjatande jobbig morsa nuförtiden. "plocka upp jackan i hallen"... mm

Lillen har varit lugn ens så länge... han har verkligen prövat mitt tålamod de senaste... typ sen nyår? Vi pratar mycket om det. Varför han blir så där arg och vad vi skall göra för att få stopp på det. Några så där jätte bra svar har vi inte. Han vill inte bli så där arg, säga dumma ord ... men det blir så ändå ..
Så vi får kämpa på tillsammans helt enkelt. För hur mycket svett och jobbigt de är när han är på sitt dåliga humör Isak , så är han en riktig goding när han har sina bra dagar. Sitter gärna och myser i soffan en stund. Att läsa en bert bok så vi båda skrattar så vi gråter. Han är gärna där jag är i lägenheten och pratar om allt. Han är rätt sällan i sitt eget rum faktiskt när jag tänker efter. Det är mest om kvällen innan läggdax.
Så pratar jag med de som har nio snart tio åringar... o de verkar lika trotsiga hela bunten och ibland kan de vara skönt att skratta tillsammans om trotsiga och svettiga upplevelser.

en minivårkänsla när jag väntade på bussen hem idag :-D

Published with Blogger-droid v2.0.8

hår

äntligen så kom mitt paket med rätt färg. efter en del trassel när jag fick fel..skicka tillbaka och att sedan min färg vart slut ett tag... så fick jag äntligen hem ett nytt sett löshår. :-)

Published with Blogger-droid v2.0.8

när vi hjälps åt alla tre går storhandlingen betydligt smidigare

Published with Blogger-droid v2.0.8
vill sova mera ...

tisdag 26 februari 2013

tisdag

dagen har flytit på och försvann alldeles för fort. Tänker snart avsluta den i sängen med en film. Hade velat legat o läst en bok men har ännu inte funnit ro att ligga o läsa. Det är som det kryper i hela kroppen.

Hade tänkt träna på hemmaplan idag men orken fanns inte och inte tiden heller för den heller. Spenderade lite ensam timmar med Isak när brorsan var på scouterna. Vi gick en promenad och pratade om lite all möjligt , avslutade i affären och traska hem. Min älskade lilla skitunge .

nepp nu är jag allt värd att se min film, blev ingen träning, men tvätten är vikt och upphängd, disken i diskmaskinen och maten i matlådan..

ps en liten mini wiiie känsla i kväll när jag insåg att nya bh:n som jag köpte för 2 månader sedan ( endast provad typ), och var lite lite för tight för att vara bekväm ..passade perfekt nu. :)

måndag 25 februari 2013

känslan av att man tagit ut sig så pass att man kappt orkar gå hem är en rätt go känsla de änna

Published with Blogger-droid v2.0.8

vanlig måndag

Att först vakna 03.17 och inte somna om var himla onödigt tycker jag. Då spelar det ju ingen roll att man kommer i säng i tid när man ändå vaknar på tok för tidigt. Jag brukar aldrig ha problem att somna om , men just i natt så gick de trögt.

Sitter på jobbet i skrivandes stund och inväntar att dagen skall börja, längtar efter morgon kaffet då tröttheten gör sig påmind och jag kryper in i min kofta lite extra .. brr. Kylan biter ju i kinderna så fort man stoppar näsan utanför dörren. Är toktrött på vintern nu.

Idag är det en helt vanlig måndag, efter jobbet är det gymmet, hade tänkt att springa på löpbandet.. jag gillar verkligen inte att springa så jag kommer nog att vara död efter. Men det är just den känslan jag är ute efter. Hemma i lägenheten väntar vardagen. Tvätt som ska tvättas (tvättkorgen har svämmat över) diskmaskin som skall plockas ut, mat som skall lagas och sängkläder som skall bytas... hej och hå. :P

söndag 24 februari 2013

helgen

Redan söndagskväll och som vanligt har tiden bara sprungit iväg. Ibland kan man riktigt längta efter helg och ledighet när man sliter på jobbet om vardagarna. Bara det där att slippa vakna av ett ilsket alarm som säger att det är dags att kliva ur sängen.
Om man sedan vaknar bredvid sin favorit person så är det ännu mysigare.
Fredagen överraskade kärleken mig med att komma ikapp mig när jag klivit av bussen efter jobbet och med sig hade han rosor (i den rätta färgen) . Blev jätteglad och smälte massor . för romantiskt är de ju

Barnen kom hem ikväll, de vart relativt lugna och Lillen kom och kramades och sa att han saknat mig. Det värmer varmt om mamma hjärtat. Kvällen fortskred i lugnets tecken och nu sover de, båda två (tom Eric :p)

Planer för veckan som kommer är några gym besök, badhus besök med kidsen, kaffe tjöt med Elin och massa annat ,

Lördag

 Lördagkväll tog jag och cim bussen till skövde för att lyssna och se stifftelsen, gunga i takt med musiken och sjunga 1







torsdag 21 februari 2013

gaaah jobbit o handla

(godiset är inte te mej utan till pojlvännen som kommer imorgon )

Published with Blogger-droid v2.0.8

kesoplättar..en ny favorit
1 paketkeso
2ägg
2 msk fiberhusk (finns i den glutenfria hyllan)

mixa med stavmixer o stek
gottigott

Published with Blogger-droid v2.0.8

väga sig

Jag hade egentligen bestämt mig att väga mig imorgon. Men det blev nu imorses ist.
1,4 kg mindre sedan förra måndagen (11/2)
Är kanske inteså  gör mycket, men jag är nöjd. NU ser jag att det är på väg åt rätt riktining

onsdag 20 februari 2013

mmmmm gottgottigottgott

Published with Blogger-droid v2.0.8

grejsa i hemmet

Är så sugen på att fixa iordning här hemma. Idag efter jobbet , när jag skulle gå och handla mjölk gick jag in på åhlens och kikade. Hittade lite vill ha saker. Nya kuddar till soffan, ljushållare, nya löpare. Men ögonshoppade bara idag. 

Ringde min pappa och frågade om han hade tid och komma och hjälpa mig med lite lampr, hyllor och tapetsera en vägg. Jag gillar min ljusa fina lägenhet. Men behöver något som bryter av. Och jag tror jag hittat en tapet som skulle passa. 

Published with Blogger-droid v2.0.8

motivation

klarade jag de en gång ska jag fixa de igen....
satt upp några bilder "gömda" i köket.

dagens träning blir kondition på gymmet

Published with Blogger-droid v2.0.8

morgon myser lite med hm katalogen
massa vill ha

Published with Blogger-droid v2.0.8

tisdag 19 februari 2013

jag o lille eric
2001

Published with Blogger-droid v2.0.8

mammaoro med ett barn med en diagnos

 När den lille bebisen kom, ett gossebarn på 3275 g och 48 cm hade man inte en tanke på att Mitt barn skulle kunna vara annorlunda. Det var självklart att han skulle växa upp, gå i skolan i en helt vanlig klass. Han skulle växa upp bli tonåring, hänga med kompisarna , hitta kärleken och skaffa egen familj.

Han var lätthanterlig som liten. Man kunde sätta honom på golvet intill leksaksbacken och där lekte han i timmar. Reagerade inte direkt alls på att han var annorlunda under hans första år. Oron kom som en svag vind sista året på dagis och växte sig allt starkare när skolan började.

Jag har känt mig så liten bland alla utredningar och skolformer.
Idag har han en skolform som är utfromad efter hans behov , men ändå har jag en klump i halsen efter varje utv samtal. oro, mammaoro
Framtidien är inte lika självklar längre. och jag vet inte hur han kommer att välja sin framtid. Det okända känns otäckt. Men Eric är nog inte bekymrad. Han tycker att sitt liv är rätt bra om jag förstår honom rätt.

Vräför sörjer man emellanåt att han inte fick ett "vanligt" liv då? kanske för att all utveckling som skall ske behöver massa kraft. Han är duktig min lille kille.

Eric en vecka gammal
Eric 1 års dagen

hur man orkar till gymmet när man klivit upp 04.10

sätter på sog träningskläderna innan man drar från jobbet:-P

Published with Blogger-droid v2.0.8

måndag 18 februari 2013

jag har lång startsträcka när jag ska vakna. så helst ska jag ha lite tid i soffan med en filt innan jag börjar att göra iordning mig.
därför är de dagar jag börjar 9 lite extra goa. sov morgon o en soft start.

Published with Blogger-droid v2.0.8

söndag 17 februari 2013


så var de där att somna på söndagar...

träna hemma

Så där nu har jag utsatt mig för lite fysiskt aktivitet , och när inte tiden fanns för att springa bort till gymmet så dammades orbitrak:en av, lite musik i öronen ( gärna sådan som det går att sjungas falskt till) och köra. 
Blir dock snart irriterad att min fysiska förmåga är dock så kass... kondis? nä den finns inte. Men det kan ju bara bli bättre nu eller hur?

ÄLSKAR mina ROSA träningsbyxor !

helgen



På fredagen for jag och kärleken till Uddevalla för att se mr Glans uppträda. Innan själva huvud aktiviteten drog vi omkring i staden och kikade . Mysigt att gå runt med honom, hålla handen , prata och bara vara
Showen sedan var riktigt kul och det blev många skratt.

Mamma behöll pöjkarna hela helgen sedan och jag stannade kvar i vänersborg, passa på att få extra tid är aldrig fel :D

Nu när jag är hemma är jag riktigt inredningssugen . Lilleman och jag tog oss en promenad till rusta/hemkompaniet samt öb för att kika. Hittade billiga delar som saknades till min gardinstång. Så nu har man äntligen fått upp en gradin i köket.
Så massor annat jag vill ha, men var sak har sin tid hehe

torsdag 14 februari 2013

En torsdag

Det har varit en riktigt bra vecka på jobbet. Jag har haft energi och jobbet har bara flytit på . Kanske innebär denna energin som har kommit tillbaka att man är återställd.

I går kväll låg jag och funderade på hur mitt liv har förändrats sedan februari förra året och det är massa saker, och det känns som allt bara fungerar just nu. Härlig känsla men oxå lite ovan. 
Förra året vid denna tidpunkten var det då det gick snabbt utför och man bar ständig trötthet som inte gick att sova bort. Jag att ha människor i min närhet som bara tog min energi eller tillät dem göra mig ledsen.
Men jag hade de allra finaste vännerna och jag är lyckligt lottad . Jag hade oxå min familj att luta mig emot. 
Idag har jag rensat bort de dåliga.. vilat bort tröttheten och nu känns det som man lever fullt ut igen.

Kvällen och natten spenderas i V , mamma hämtade pojkarna i eftermiddag. Isak var i eld och lågor, eric var avaktande. Men det berodde mest för jag inte hade förberett honom på dagen och att han skulle till mormor idag. Det där brukar dock avta sedan när han är på plats. 


17.20


mamma är världens bästa o varit o hämtat pojkarna.
och de ska spendera helgen där.
jag står och väntar på bussen
Published with Blogger-droid v2.0.8

tisdag 12 februari 2013

gymmet

dammar av kortet o satsar på träningsvärk

Published with Blogger-droid v2.0.8

måndag 11 februari 2013

är de sportlov så är de

slutade tidigt idag så direkt efter jobbet tog vi oss till badhuset. barnen lekte och jag startade träningen med att simma.
nöjda o glada blev vi alla tre

Published with Blogger-droid v2.0.8

haha så kan de.nog vara ibland

Published with Blogger-droid v2.0.8

fredag 8 februari 2013

fredag

nu sitter jag på bussen mot vänersborg. där helgen ska spenderas. är så där lite lagom trött o seg efterjobbet . ler av tanken att varje min kommer jag närmare honom. äntligen som jag längtat.

är så innerligt trött på vintern nu. jag gillar verkligen snön . men nu är jag bara le på det. vintern känns så oändligt lång och sommar och våren så korta.

Published with Blogger-droid v2.0.8

torsdag 7 februari 2013

torsdags mys

fika med kidsen på henrys cafe'

Published with Blogger-droid v2.0.8

onsdag 6 februari 2013

just nu

15.14 lite seg 


Hem och vända, ja det är väl så det blev idag. Hade dock bra arbetskamrater som släppte iväg mig lite tidigare så jag hann med en tidigare buss. Det vann jag en hel timme på och de är ju guld värt. Så nu har jag vilat, druckit kaffe och satt på en disk och en tvätt. Och nu ska jag strax tillbaka igen
Ikväll lär john blund komma i tid ...

05.06

bussen mot jobbet
omänskligt tidigt. gäsp

Published with Blogger-droid v2.0.8

tisdag 5 februari 2013

john blund kom inte :-(

Published with Blogger-droid v2.0.8
Älskar honom
massor

tröttis

Jag har börjat med en dum ovana att vakna runt tre varje natt. Vaknar och tittar på klockan och somnar om. Ibland vaknar jag ännu en gång innan det är dags att kliva upp. Även om jag somnar om stör det min nattsömn och jag är halvdöd på morgonen sedan. Inte bra alls. Behöver verkligen sömnen för att orka.

Eftersom jag har en sådan fantastisk koll på allt ( eller inte) upptäckte jag igår att jag har ett apt imorgon. På enda tidiga dagen denna veckan :/ . Jag kommer vara trött efter denna vecka efter alla sena eftermiddagar. ( hemma ..måndag. 17.15 tis 17.15 ons. 20.00 tors. 16.50 och fre slutar jag 16.30 och tar bussen direkt till vänersborg)

måndag 4 februari 2013

När vi kysser den sista kyssen, kramas den sista kramen och säger hejdå för denna gång. Det är då tomheten känns som störst. Att du inte längre är i närheten blir direkt påtagligt och din närhet och värme saknas . Kvällen kommer och sängen känns tom och ovanligt stor.
Jag sover som bäst när du sover tätt intill

måndagsmys med hemgjorda semlor

Published with Blogger-droid v2.0.8

söndag 3 februari 2013

Novas dop

Finaste Isak

Dopet

Älskade bröder

Presents öppning

Stilige bror

Huvudpersonen somnade 

Söndag

söndag och man är så där trött som man bara blir på söndagar. Helgen gick på tok för fort och tiden mellan fredag och söndag går alltid på snabbspolning.
Jag pussade hjärtat hejdå och nu väntar jag och Isak på att min mormor ska hämta upp oss. Dags för dop av lilla Nova. Eric stannar hemma idag. Han vill inte med och jag vill inte tvinga honom när han är så pass stor att han kan stanna hemma. Eftersom han har autism så är kalas och liknade ganska jobbigt för honom. Alla människor och allt ljud. Och idag har han en dålig dag , det är skönt att han själv kan känna att detta fixar han inte idag. Är stolt över hans självinsikt.

lördag 2 februari 2013

så jävla lycklig

har de finaste vännerna..goaste kidsen.. och bästaste pojkvännen

Published with Blogger-droid v2.0.8

fredag 1 februari 2013

Helg?

Kan inte somna. Utan sitter uppe ist. Teven står och surrar och pojkarna ligger och sover i sina rum. Man kan höra deras andetag och en och annan snarkning. 
Imorgon är det redan fredag och för mig börjar helgen redan fredag morgon. För känslan finns där redan på morgonen när man kommer till jobbet. De allra flesta är på gott humör och sedan har vi ju fredagsfikan som visar att det snart är helg. 
Sedan har man ju hela helgen framför sig och alla förväntningar man har. Om det är en sovmorgon man längtar efter eller någon man ska göra. 
Denna helgen är inte så mycket planerat. Det blir att ta dagen som den kommer. Jag , kidsen och pojkvännen.( På söndag väntar dop för brorsdotter Nova. )

13-01-31