fredag 31 maj 2013

tja

Vad säger man? äntligen fredag lixom och imorgon tar vi en efterlängtad sovmorgon ! Har längtar hela veckan efter att slippa ställa klockan. 
Att man dessutom får sova intill honom jag älskar är oxå något som bidragit till längtan. Att somna intill honom är bland de allra bästa jag vet. Att få vakna ihop, sova nära och känna närheten och tryggheten



torsdag 30 maj 2013

några av mina favvofoton av pojkarna och klockan jag fick av älsklingen hamnade på den vita kala väggen i köket

Published with Blogger-droid v2.0.8

vanlig tors

trötthet är dagens nyckelord. Var så där grymt tung och trött i kroppen på jobbet idag och antar att det beror på tisdagsnatten dåliga sömn som hänger kvar. Det känns som trötthet som inte går att sova bort.
så idag har jag bara gjort saker jag tyckt om, städningen har fått stryka på foten. Har ist spikat upp tavlor (läs foton) och boat lite i lägenheten. Jag gillar verkligen min lägenhet..men inredningsmässigt är de långt ifrån klart.

måndag 27 maj 2013

Kärleken och jag


26 maj 2013
Puss puss

love you

klassfotboll

I lördags var det dags för klassfotboll, så klockan ringde redan 07.00 på lördag morgeon för att piggna till och göra sig redo. Packa väskan med lite fika och gick sedan mot fotbollsplanerna.
Isaks klass kämpade väl och trots förlust så var de glada och på härligt humör.




fredag 24 maj 2013

Fredag igen !

Nu är de fredag igen och jag ska strax bege mig till jobbet. Veckan har känts lång eftersom jag haft många sena eftermiddagar och tröttheten sitter i kroppen.
Lillen var riktigt förskyld och jag var orolig att jag skulle behöva stanna hemma med honom idag. Men han verkar blivit piggare även om lite hosta sitter kvar.

Kör en ny vecka pulver förresten. Startade i måndags och kommer att avsluta nästa fredag.
Pulver är lätt det effektivaste sättet att förlora vikt, men oxå det mest jobbigaste. Förra gången förlorade jag 6 kilo på två veckor .. (1,5 brukar dock vara vatten) och trots 3 veckors slarv med träning och kost lyckades jag behålla vikten.

torsdag 23 maj 2013

morgonstund på jobbet

Published with Blogger-droid v2.0.8

onsdag 22 maj 2013

eric

e s mobil var stendöd o kvällens timmar drar förbi..
känner runt halv nio att jag inte kan vänta längre utan bestämmer mig för att möta upp honom.
ibland kan de vara en fördel att han är autistisk eftersom hab är lite förutsägbar. finns många vägar till kompisen han är hos men jag vet vilken han alltid tar.

Published with Blogger-droid v2.0.8

råkade få "rätt" utan att tjuvkolla/leta

Published with Blogger-droid v2.0.8

måndag 20 maj 2013

Published with Blogger-droid v2.0.8

fredag 17 maj 2013

äntligen helg

fredag .. solen skiner o det är drygt 25-26 grader varmt. Det är bara att njuta.

Published with Blogger-droid v2.0.8

onsdag 15 maj 2013

lite lugnare

Det är knappt jag vågar säga/skriva det. Men det känns som lugnet har äntligen nått vår lilla familj efter mycket turbulens hela detta året till och från. Eric har varit insluten och svår att nå och har haft sina "saker" för sig.
Tv spelet har nu varit borta i flera veckor och det är först förra veckan han har lyckas lämna spelvärlden och hittat på annat att sysselsätta sig med. Både i måndags och igår har pojkarna varit ute hela eftermiddagarna , och grejar i" skogen". De kommer hem glada och lagom trötta och är sams. Isak är glad över att Eric vill hitta på saker med honom.

Igår kväll satt jag och Eric i soffan och pratade när Isak somnat. Han sa att han ville att vi skulle umgås mer i familjen . Och detta gjordde mig glad. För under lån tid stängde han helst in sig och ville lixom inte vara med.

måndag 13 maj 2013

underbara vår !!

Årets första grillning blev de i helgen. I alla fall för mig , barnen hade redan grillat sa de. Eftersom jag slängt mycket i flytten ... bara för jag helt enkelt inte orkade bry mig så var det första vi behövde ..själva grillen.
Det smakar sommar och för mig är det mysfaktor


Älsklingen grillar :P
Jag gillar verkligen den här tiden på året. Ljuset är nog det jag tycker bäst om. När man arbetar heltid så blir det ganska tråkigt att eftermiddagarna känns korta den mörka kalla tiden på året.
Jag tycker även om att det går att vistas utomhus utan att frysa . avskyr att frysa.
Nu i maj är en riktigt skön månad. Man har inte så stora krav på väder utan lyser solen känns det underbart. Man har semestern framför sig och alla nöjen det medför.
Jag tycker om att man träffar folk ute på gatorna dofterna av blommer, jord och asfalt (??!!?)

Vi var och köpte grillen i mina gamla kvarter... det var en underlig känsla att gå dit igen... Har inte varit där sedan flytten, jo på köpcentret där intill, men inte gått förbi min gamla gård och det. 
Jag kände ingen som helst saknad, mest mer att jag gjort rätt val. Jag känner mig verkligen som hemma i nya lägenheten och trivs med läget. Just nu är det skönt att ha torget runt knuten och nära till det mesta .
Just nu i alla fall. För en annan tid kanske jag känner för att bo på ett helt annat läge..


helgen !

Helgen bara sprang iväg. Med sol, god mat och massa utomhus aktiviteter . Barnen har varit på Läger med scouterna vilket har gjort dem gott. Lillen dök upp fre kväll och Eric först på söndagen. 

I går fyllde Eric tonåring och det firades med tårta och presenter i vanlig ordning


lördagen
Jag, Kärleken och Isak är ute en stund o njuter i solen


Eric öppnar paket





Kvällen avslutades med lite grillning 


fredag 10 maj 2013

gäsp

när klockan ringde imorses så var jag tung i hela kroppen. tröttheten var som en stort svart täcke över mig
men de gills inte. på med kläderna o iväg mot jobbet....

Published with Blogger-droid v2.0.8

torsdag 9 maj 2013

today

Published with Blogger-droid v2.0.8

onsdag 8 maj 2013

Imorgon??

och imorgon då? då hade jag tänkt att fixa gaderoben/förrådet och det som inte blivit gjort där sedan flytten
Men planer ä planer och så kommer det inte bli.
Blev lite massor kramsjuk och tar bussen/tåget mot Vänersborg ist för att pussa och krama på käleken lite innan jag tar tåget hem igen. Klart man får passa på när man är ledig !!

mina älskade små

Denna vecka bjuder på två dagar ledigt för min del, men inte kläm fredag för så många andra. Utan idag och imorgon. Vad har man hittat på då ?

Idag tog vi tag i Erics rum. Det mindre kaos. Vi plockade aldrig riktigt iordning där sedan flytten och grejer låg fel och huller om buller. Idag slängde vi ut typ allt i tv.rummet och möblera om och gjorde det från början. eric som blir stressad och irriterad när man plockar runt hans saker tyckte det var jobbigt. tårar sprutade av räddsla att jag skulle slänga bor hans saker. rätt befogad känsla då jag faktiskt slänger bort en hel del, tasigt och sådan som inte används. för jag tror det blir bättre i längden. Isak var jätte duktig och hjälpte mig massor att få ordning i kaoset. ( eric var mest orolig o gick runt runt , eller satt ihop krupen på golvet tills han fick en uppgift att göra)
resultatet blev lyckat och eric stannade i rummet i flera timmar sedan.Så även om det var jobbigt mår han så mycket bättre när det är ordning

Och det är en annan Eric här i kväll, glad och öppen och inte alls så där tvär och insluten.
Jag vet ju att miljön spelar så stor roll , när det gäller i mitt yrke... naturligtvis spelar det roll för mina egna kids åsså.

Eric sa förrut att han kände sig så konstig och sa att han var både ledsen och glad samtidigt. vi pratade om det och kom fram till att det ledsna var att vi bråkat och hela den biten och det glada för det blev så bra.

När man har ett barn med ett funktionshinder eller diagnos så är det lätt och se allt de där som är kämpigt. Men det är oxå farligt. Med för mycket fokus på det som är jobbigt så blir allt ganska jätte tungt.
Jag vill istället se det som är bra, det pojkarna faktiskt är duktiga på så övar vi på det som fungerar mindre bra. En sak i taget. Har märkt av erfarenhet att övas allt på en gång så blir det bara pannkaka av det.
Det är mycket vi övar på jag och Eric. När saker inta bara kommer naturligt för dig och mig så behöver det läras in.
Allt från hur man sköter sin hygien, till hur man blir självständig och hur man beter sig i olika situationer där andra människor närvarar.
Vad vi övar på just nu? att ta sig upp ur sängen själv på morgonen och göra morgonrutinerna utan att jag ska behöva hjälpa till.

Kvällen har varit mysig här hemma och pojkarna skapade en bowling hall här i storarummet och så hade vi tävling. Glada och mysiga och härliga . Det värmer gott i mamma hjärtat de

måndag 6 maj 2013

de där var väl ändå onödigt ? att ha för bråttom att slänga i korven i pannan så de skvätter o ger brännmärken ... väldigt onödigt
AJ!

Published with Blogger-droid v2.0.8

Ny vecka

vips så vart de vardag igen och helgen ar som bortblåst.
Tröttheten är som en dimma och det bränner i kinderna. Det här att gå upp 04.10 är inte riktigt min grej. Men de ar enda dagen för denna veckan .

Eftersom förra veckan bjöd på mer tid än vad som brukar vara tillsammans med kärleken så känns det tomt nu när vi är på varsitt håll. Saknar närheten och skratten man alltid får tillsammans med honom.


mars? april? 2013


Veckan kommer vara en ganska vanlig vecka men kaffebesök , promenader med finaste vänner och lite svett på gymmet och allt som rör pojkarna o de. Eric blir ju 13 på söndag. :O stora killen? var tog tiden vägen.



torsdag 2 maj 2013

00.24

Jahop klockan närmar sig halv ett och John Blund känns långt borta. Kom hem ikväll till en tyst tom och ganska mörk lägenhet. Det luktade hemma , men ensamt kändes det allt.
Pojkarna är hos sin pappa och jag var tvungen att lämna v-borg och kärleken ikväll eftersom det väntas vardag och jobb imorgon. Men uppskattar lyxen att få vara ledig en dag mitt i veckan.