tisdag 6 november 2012

De blev änna SVART

Jag hade Elin T på besök. Drack kaffe och hade allmännt trevligt.. Och så gick klockan och Elin skulle börja dra sig hemåt. När vi gick i hallen slocknade alla lampor och det blev kålsvart. Isak gav från sig ett illtjut på andra våningen. Han hade nyss gått och lagt sig och är väldigt mörkrädd.
Jag irra omkring som en förvirrad höna för att försöka hitta mobilen att lysa upp lite med . När det var gjort öppnade jag ytterdörren och hela kvarteret var svar inklusive gatlampor. De ringde i Elins mobil och det var hennes sambo. De var svart i stenhammar oxå... började ana att hela stan var drabbad...


Stort strömavbrott

Publicerad tisdag, 06 november 2012, 21:07 av Björn Smitterberg
Ett omfattande strömavbrott drabbade i stort sett hela Lidköpings tätort i kväll, liksom Källby. Det hände en olycka i ställverket vid Wennerbergsvägen strax efter klockan 20. Vittnen sade att det såg ut som ett fyrverkeri kring elanläggningen och brandmännen larmades till ställverket där det var rökutveckling. Efter cirka 20 minuter kunde strömmen åter kopplas in på nätet, tydligen på reservvägar. Läsare rapporterar om avbrott i Saleby, delar av Grästorp, Gillstadtrakten och andra delar av Kålland. Enligt SOS kan upp till 30.000 abonnenter blivit drabbade. Även i Vara har det varit avbrott.
Lidköpingsnytts server fungerar av och till efter avbrottet och uppdateringen blir därefter. /.

källa http://www.lidkopingsnytt.nu/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar